Garderobsfynd

Nu har jag städat och rensat klart, hittade bl.a. dessa godingar längst bak i sommargarderoben;

75072-586

Perfekt då jag var på jakt efter ett par bruna remsandaler :)

Nu: Duschning!

Clean up or die

Nu har jag fått i mig frukost, kollat på gilmore girls och suttit vid datan ett bra tag. Ska ta tag i städningen, allra helst skulle jag ha på mig detta:

75072-585

Ekolokisk t-shirt från
Katharine Hamnett
Jenasshorts från American Apperal
Live & Love armband från Shopintuition

Och vita converse till promenixen senare! :) Saknar mina som ligger hemma hos Louise på söder tillsammans med min parkas, borde hämta dem.

Mooorning sunshine!

Idag är jag på grymt bra humör! Frukost ska förtäras, garderob ska rensas, rum + badrum ska städas sen tänkte jag ta mig en mysig promenix i solskenet! Ikväll blir det party hos B, what to wear? Nya blusen kanske...


Kate Moss som hologram på Alexander McQueens visning

Klicka här för att se filmen.


Hologram Projection company Dimensional Studios launches Musion Eyeliner System, a new and unique high definition video 3D projection system allowing spectacular freeform 3-dimensional holographic moving images to appear within a live stage setting.

Ascool teknik med andra ord.

Källa

Shoppat



Här är den utlovade bilden på blusen, den perfekta sommarblusen. Går att ha uppknäppt (som på bilden) för en mer ledig look och knäppt för en mer dressad look. Snöret går att knyta baktill så att den får mer form och framtill om man vill bära den lite loosefit. I love it

Köpte även med mig ett nytt mavalalack i färgen LA PAZ (bubbelgumsrosa enligt mamma), så nu ska jag roa mig med att lacka naglarna mina :) 


F/W 2007 shoes

Trender är något som vi alla följer mer eller mindre. Skotrenden har under de senaste åren gått åt det mer rundtåade och bredklackade hållet. Jag anar en vändning i denna trend, i alla fall en liten kompromiss.


Smala klackar och spetsiga tår från Alexander McQueen och Burberry Prorsum.


Bredklackade och rundtåade pjäser från Marc Jacobs och Louis Vuitton.

Jag är lite trött på söta-chloé-flick-trenden som varat i ett bra tag nu. Även fast de rundtåade, bredklackade skorna har en tuffare design så känner jag en starkare dragning till smala konklackar, lack, klackar i en färg som skiljer sig från resten av skon (är kär i skon på bild 1), nitar, sidenklädda pumps med spetsig tå (som hos McQueen) och lårhöga stövlar.

Frågan är vad DU tänker välja att sätta på dina fötterna i höst?

Louis Vuitton <3 Scarlett



Hur kan man inte älska LV's nya annonser med Scarlett Johansson?

(För er som vill gräva djupare: närbild på skon, annan vinkel på väskan)


Jag har en förälskelse i accessoarerna från Louis Vuitton F/W 2007. Extra stilpoäng för: Snygga stövlar, extra vaganta armband, lackiga pumps, doktorsväska med gulddetaljer, fin kuvertväska med grov rem och oversize basker.

Marc vet vart skåpet ska stå.

Dagen

Provjobbandet gick super. Har fått några tider innan jag åker och ska sedan jobba när jag kommer hem (3 veckor i Juli och i Augusti tills skolan börjar), känns otroligt skönt att få byta miljö vad det gäller jobb! Kom gärna förbi i sommar och drick en latte (20 kr, billigast i stan? Som är gjort för hand då, inget 7-eleven skit), caféet ligger på Ringvägen 131.

Träffade M i city efter jobbet och köpte presentkort till B, det är verkligen svårt att köpa present till någon man inte har träffat på x antal månader så presentkort blev vår lösning. Spottade Michaela och Camilla utanför Åhlens, hade tyvärr för bråttom för att hinna gå fram och hälsa! Snygga som alltid var dem i alla fall :)

Köpte även en ursöt blus, den jag svor att jag skulle äga, bild kommer imorgon.
Prövade även denna inne på Indiska, satt supersnyggt, var dock lite osäker på färgen, vad tycker ni? Tanken var ihop med flats eller jesussandalerna i sommar.
75072-570

Förälskade mig i dessa underbara pjäser inne på topshop, vackra vackra silverkristaller....

Fredag :D

Har precis kommit ut från duschen, ska klä på mig och sen bege mig till skanstull för att provjobba på Agnes Skafferi (läs caféets namn). Efter jobbet ska jag träffa M och handla present till B som har fest imorgon :)

Ha en bra dag allesammans!

s/s 2007

Kolla in dessa filmer om du är vilsen i sommarmodet! :)


Lycka

Jag har äntligen fått tummen ur och köpt min bikini och den sitter helt perfekt! Jag.är.kär.





Just nu är det lite småstruligt med Alanyaresan, eventuellt kan vi bara stanna 2 veckor och eftersom att vi inte har något avbeställningsskydd så ska Louises bror prata med en kompis som jobbar på flygbolaget vi åker med om han kan boka om oss (i så fall får vi 2 veckor i Alanya för 1495:- mot 3700:- för tre, får betala som om att den vore en sista minuten i sånna fall). Vi får besked imorgon om vi ska stanna 3 veckor eller blir ombokade till 2 imorgon.

Nu ska jag äta middag, sen blir det långpromenad och Grey's :)


Orientering

Idag hade vi orientering på Långholmen med skolan. Jag, Fia, Jenny och Nathalie gick genom banan och det tog bara 50 min. Vi satte oss sedan i en park och åt matsäck (Fia gav dock bort största delen av sin till fåglarna).

75072-568
Söta vänner


Nu ska jag lägga mig på baksidan och sola! :)

Streetstyle at my place

75072-567

Dagens streetstylebild är tagen hemma hos mig och snyggot är min lillebror som har på sig:

Svart linne och randig kofta från JC, slitna gråa jeans från H&M & Vans.

Dagen

Idag var det poängjakt i skolan för 3:orna (om vem som ska få springa ut först). Undrar om det var något fel på både Fia och mig då jag var reda att hulka i mig 12 ägg och äta en rå lök och hon ville äta mask och rå aborre av att bara titta på när alla andra gör det. Sinnes.

Can't wait to next year.

Hade historiaprov idag också, på alla händelser och personer som har varit viktiga under 1900-talet, superkul. 

Nu: Psykologiplugg.

Psst: Jag åker om 29 dagar

Söndag

Dagen har varit otroligt lång, trodde aldrig att jag skulle komma hem. Vissa dagar på jobbet kan verkligen kännas som om de aldrig ska ta slut. Tur att jag (storasyster i grund och botten...) har hittat ett annat extrajobb, på ett urmysigt café på ringvägen.  Jag pratade med en utav ägarna idag och hon ville att jag skulle komma dit på fredag och provjobba, superkul! :) Ska bli skönt att slippa citystressen och få jobba på ett lugnare café på söder faktiskt.


Kom på att jag har glömt att skriva att jag lämnade tillbaka denna i helgen, pga att den inte  kändes helt hundra.
75072-566


Nu är jag verkligen dödstrött, sängen it is. Får se om mitt veckoliga söndagsproblem håller i sig?
Imorgon ska jag i alla fall hämta dessa från skomakarn (som inte har använts sen i november som Fia så sött räknade ut...)


Allmänt

Jag är så fruktansvärt trött. I onsdags var jag på fest (kan man kalla det för fest när det var typ 15 pers där?) och hade skitkul, skrev bl.a. ett skumt fylleinlägg här i bloggen men jag tog bort det för att jag trodde att ingen skulle förstå vad jag snackade om eftersom att jag inte ens hade nämt att jag skulle på fest. Kom hem därifrån vid tre-tiden i torsdags eftermiddag och var grymt bakis hela dagen (därav få inlägg).

Idag var jag i stan med några vänner och kollade bl.a. in
Snook och Neverstore (som har den snyggaste bassisten ever!) i kungsan. Snook är verkligen grymma live (körde bl.a. min favvo längst fram i taxin!)

Nu ska jag se till att få lite sömn eftersom att jag jobbar imorron (10-20, yaaay).

Sleep tight and don't let the bugs bite!


Neverstore      Snook

Sno stilen



Jag älskar Lindsays outfit på den här bilden, så somrig! Under har jag gjort ett kollage med liknande kläder som jag skulle välja efter att ha haft hennes outfit som inspiration, jag kan gärna ta hennes plånbok att betala kalaset med också!


75072-563


Rayban Wayfarers
Armband från Kenneth Jay Lane
Klänning från Anna Sui
Ballerinor från Chloé
YSL's downtown väska i svart lack
Herrhatt från CA4LA



Bilder från: Kyssjohanna, Net-a-porter, Brownsfashion, Rayban och Mytheresa

Kostymbyxor



Här är bild på byxorna som utlovat! Modellen är smal, tyget är glansigt och man stänger dem i sidan.

När jag köpte skorna idag så fick jag en Glamour på köpet (pga glamours stiletto run som sker imorgon!).
Jag gillar Glamour, de har varit bra redan sen första numret och av någon anledning så har jag inte köpt speciellt många nummer, skärpning!

Jag ska försöka att komma till sak; Det var ett modereportage med i tidningen som hette "egalt smalt" och med det en massa smala, snygga kostymbyxor med citat från bl.a. Alder Elbaz:

"Den nya kostymen handlar inte om en figursydd kavaj och en plisserad kjol, utan om en blusliknande överdel och glansiga, smala byxor. Det är en tuffare och mer solid look"

Jag gillar Lavin. Jag älskar mina nya byxor (lever i tron om att de är plagget som kommer att fånga upp hela min garderob och göra den fantastisk, how silly of me)


NU: DHW!

I'll watch you choke, you look so good in blue.

Dagen har varit otroligt seg, jag ligger efter i sömn och nationella provet på 2 timmar gjorde mig inte direkt piggare! Tur var det att provet var det enda vi hade idag i skolan, så jag tog en tripp till stan och fick med mig detta hem:



Grön oversizetisha
Flipflops med fin insida
Blus med fint mönster (gillar den blå-bruna kombon!)
Gladiatorsandaler (hade tillgodokvitto så jag fick punga ut hela 220:- för pjäserna!)

Kom på att jag glömt att fota byxorna jag köpte, slänger in dem senare!

Elle



Idag fick jag mitt första nummer ur prenumenationen som jag fick av tjejerna i födelsedagspresent. Jag behöver väl inte berätta vad jag ska göra ikväll?

I never read, I just look at pictures.

Imorgon ska jag köpa laddningsbara batterier. Anledningen är att jag tar alldeles för lite kort. Bl.a. så kanske jag kan fylla på den här kategorin lite oftare framöver! Plus att jag vill ha en bilddagbok, vilket är lite svårt om man inte dokumenterar sina dagar i bilder.


Snyggo

Vad tycks om den här godingen för 179:-? Den är skrämmande lik H&M's variant från i vintras, jag tycker dock att den är snäppet snyggare.
75072-555

Bildkälla

I thought i could organize freedom, how american of me.

Gårdagen blev precis som jag förutspådde, jag låg och vred och vände mig till halv tre, till råga på det har jag en tryckande huvudvärk pga det här skitvädret! Nej nu vill jag ha sommar och värme.

Dagens kläder:


Svart virkad topp med knyt vid höften
Mörkgrå raka jeans
Svarta lackballerinor
Väskan med dragkedjorna
Skinnjackan
Sjalen med det finfina mönstret

Nu ska jag gå och busa med lillebror, mamma kommer inte hem förns vid halv åtta tiden och då blir det pasta med pesto, pinjenötter, färsk parmesan och ciabatta, MUMMA!

Sunday nights

Egentligen borde jag gå och sova, men jag vet precis vad som kommer att hända. Jag kommer att ligga och vrida och vända mig i två timmar utan att kunna somna, så ser mina söndagar ut jämt nu för tiden. Sömn är överskattat.

Jag prövade
bikinin igen i fredags btw, jag bara måste ha den (det tyckte M och L också, så det så!)

På tisdag får jag lön och då blir det shopping för min del.
Vill ha lista:

  • Svarta raka jeans, nothing fancy, ett par vanliga i 5-ficksmodell (dragkedja vid vristen är döcoolt, hoppas på att hitta det, undra om det går att fixa själv annars?)
  • Någon cool tygkasse (funderar starkt på att be mormor sy en, men då blir den väl klar lagom till att halva sommaren har gått...)
  • Halvtransparent oversize t-shirt (Monki har en snygg med fickor på, ska spanas in!)
  • Svarta heels (någon lite mer öppen modell, det kanske kommer en sommar trots allt?)

Jag ska även få tummen ur och klacka om dessa.

Nu: Ska göra ett försök att somna, bäddade tom nya lakan förut för att göra det lättare, vi får se hur det går.


Travel with style

Jag har köpt en ny reseväska idag. Fick ett infall och kände verkligen hur trist det är med de klassiska röda, svarta och marinblåa väskorna som var enda svensson har. Så jag köpte en grön, skitcool är den.

Och gissa om vi kommer att vara tuffa när vi drar till
Alanya (Louise har en chockrosa!)

Min är samma modell som denna fast i limegrönt:



UPDATE!

Pics på väskan:


Lyckliga Lindsay



De här bilderna får mig att vilja springa och köpa ett par Wayfarers i den större storleken, skaffa extensions, en svart t-shirtklänning, en stor lackväska och massa armband.

Hon ser glad ut.

Bildkälla

Gorgeous Mischa

75072-544

Såhär vill jag glida runt i sommar, i en ursnygg LWD, söta örhängen och tuffa sandaler. Färgen på håret är också helt underbar (Jag undrar om man kan ta med sig bilden till frisören, peka och säga "jag vill ha så" ?)

Bildkälla

Nu: Sängen.

What do you say when words are not enough?

75072-543



Min dag har varit helt okej. Sov länge (surprise surprise!), sen kom
Louise och vi pratade Alanya, hon fönade mitt hår (lyx!) och jag åkte och hämtade lillebror på hans skola. Sen kom Jocke hit och alla vi fyra åt våfflor (var tvungen att utfodra det stackars barnet eftersom att Mamma är i Polen och Bonuspappan var i London över dagen).

Jag ber om ursäkt för ett bristande engagemang från min sida var det gäller inspirerande inlägg, men jag orkar bara inte idag.

Jeansshorts del 3

Jag vet att jag kanske är lite tjatig om det här med jeansshortsen och att jag kanske borde ha skrivit ihop det till ett inlägg men det är så mycket roligare med en serie i samma ämne (eller så är jag totalvirrig för att min hjärna är fylld med snor...)

J
ag lyckades i alla fall gräva fram mina shorts som jag skrev om igår, taaadaaah!




Nu: Thaimaten som lillebror aldrig åt upp igår, wokad kyckling med massa grönsaker och cashewnötter, mumma!

Jeansshorts del 2

  • Jag sov riktigt länge idag (som om jag inte har gjort det de senaste 3 dagarna...). Förkyldningen vägrar släppa och jag vet inte vad jag ska göra annat än just sova, knapra alvedon, rinexin (svavas kanske inte så?) och få min numera dagliga dos av Oprah. Tips någon?

Spanade runt på internet och hittade en massa fina jeansshorts!

                                          


De på bild 1 och 3 kommer från Abercrombie & Fitch (ett amerikanskt märke som finns i USA, Kanada och i London, fick tipset av en läsare!) De på bild 2, 4 och 5 är från American Eagle (som är kända för sina bra bastoppar bl.a).

Mina favoriter är de på bild 5, skrev om dem redan förra sommaren (varför beställde jag dem inte då?)

Jag vill allra helst ha ett par ännu mer blekta, som ett par urblekta 501:or från 95...


Jag upptäckte en sak när jag satt och letade runt efter inlägget med shortsen, min blogg har fyllt 1 år (1 maj närmare bestämt) och inte har jag hyllat det inte, 1 år har gått sjukt fort. När jag kollar igenom inläggen så känns det som om det var igår jag skrev dem....


Jeansshorts



I sommar vill jag glida runt i ett par blekta, avklippta och helst för stora shorts.
Jag har ett par blekta gamla jeans som jag klippte av förra sommaren, men de är typ lika korta som Nic's, strankorta med andra ord, vill ha ett par som funkar i stan också! Kanske ska spana på herravdelningen efter några billiga sommarblekta jeans...

Nu är DHW-pausen slut.
Någon annan än jag som gillade Gabrielles silverjacka?

Sephora

Har precis smällt i mig en mellan-sushi och hjälper nu mamma med hennes packning. Hon ska till Polen (närmare bestämt Gdansk) i tre  dagar.

Försöker för fulla muggar att vifta med ögonfransarna så att hon tar en minivisit till Sephora och köper en ny rougeborste till mig (min som jag har för tillfället, eftersom att jag tappade bort min andra, är helt värdelös).

Vi får se hur jag lyckas med flörtandet...

Feeling low

Sitter hemma i säckiga velourbyxor och svart t-shirt, nu vill jag inte vara sjuk längre. Ska försöka att pallra mig in i duschen och klä på mig något lite mer civiliserat.

 En sak som garanterat skulle bota min förkyldning är en svart Balenciaga Motorcycle bag storlek medium:



Gärna i en fin förpackning hemskickad till min dörr.


Önskeoutfit

75072-525


Jag älskar kontrasterna i denna outfit, de vida jeansen och den boxiga t-shirten tillsammans med de guldiga skorna och det blanka lackarmbandet och så väskan förstås, som kanske bryter mest med figuren (cleopatra goes crazy punkrocker?!) på som nästan ser farlig ut. Jag önskar även att jag var tillräckligt pigg för att ha på mig detta.

T-shirten har varit med förut och kommer från miumiu.
Jeansen i härlig 70-tals modell kommer från Sonia by Sonia Rykiel
Armbandet är även det från miumiu
Skorna och väskan är från Marc by Marc jacobs och jag skulle (nästan) kunna döda för båda två.

Bilder från net-a-porter och brownsfashion

Garderobsfynd



Jag hittade några gamla godingar när jag letade omkring. Väskan på bild 1 användes flitigt förra våren, väskan på bild 2 har nästan glömts bort (kanske har använt den 4 ggr). Skorna hittade jag på rea för 50 pix i sommras och är supersköna, blommönster känns högst aktuellt!

Nu ska jag koka mig en kopp the, knapra halstabletter och mysa i soffan med mami.
Ciao!

The hair

75072-514

Så här blev håret i slutändan. Jag är rätt så nöjd, skulle jag ha fortsatt att färga det så skulle det säkerligen ha trillat av. Roligaste av allt är att jag samma kväll som mitt hår blev en katastrof får ett sms av
Fia, där det står;

"Hej! Jag heter Josefine och jag är en misslyckad flicka på 17 höstrar. Mitt hår är för tillfället orange, gult och fläckigt och randigt på samma gång. Om du inte vill umgås med mig i framtiden pga att du kanske skäms för mycket för mig och mitt hår, så har jag full förståelse för detta!
Nu ska jag gå iväg och skära mig i armarna, eventuellt ta mitt liv. Hejhej!"

It runs in the circle of acquaintances (not in the family). Att göra misstag med håret alltså.

New stuff

Idag är jag hemma och är sjuk, febern har smygit sig på nu mot eftermiddagen och det känns som om att min hjärna har expanderat och trycker på hals, bihålor, öron och skapar en huvudvärk utan dess like. Det värsta är nästan ledvärken som jag får varje gång jag åker på en förkyldning, usch och fy!

SÅ idag har jag lite mer tid till bloggen än vad jag brukar ha, därför kommer här lite bilder på bl.a. inköp som har gjorts:


 Här är ballerinorna jag skrev om för ett tag sedan, kommer garanterat att bli favoriterna till stranden i sommar!

 Köpte denna blus på Indiskas rea i förrigår (?), ursöt ihop med en svart kort kjol (denna hittade jag längst in i garderoben, är väldigt lik den här, fast inte lika snortight)

 Det här armbandet fick jag i försenad 18-års present av ett par vänner till familjen, man kan fylla på med hur många berlocker man vill, personligt och snyggt!

 På bilden till vänster är produkterna jag valde när jag var på make-up kurs på make up store, ännu fler skuggor att välkomna till min samling (precis vad bilden till höger visar). Jag kan verkligen rekommendera make up stores produkter, färgerna håller verkligen vad de lovar.

Nu ska jag leta lite i min sommargarderob och kolla om jag kan hitta någonting kul, kanskekanske.

Ciao!

I keep my jealousy close, 'cause it's all mine. And if you say this makes you happy, then I'm not the only one lying.

Ibland när man har varit ute så önskar man bara att man egentligen skulle ha stannat hemma.

Helgen har varit vild och galen med en massa farande fram och tillbaka, hårfärgningen har nu (efter 1 avfärgning, 1 toning och 1 slingning hemma och 1 färgning och 1 slingning hos frisören) resulterat i någon slags brun färg med blonda slingor i, nått sånt här fast med slingor i:

75072-513


Nu: Duscha, klä på mig, försöka hinna med att fota lite nytt och städa upp på mitt rum
Senare: Födelsedagsmiddag för bonusfar!

Bikini

Nu såhär i vårtider så måste man ju slänga en funderare på vad man ska ha på sig på stranden i sommar och självklart så har jag gått och kärat ner mig i en bikini från Calvin Klein för 499:- delen!

Den ska provas igen och så ska jag bestämma mig för om den verkligen är värd 1000:-, läste ni artikeln i Modette om bikinin förresten? Högst intressant läsning måste jag säga.

Here it is:


Den är ingenting märkvärdigt men den sitter bra, vilket inte är det vanligaste när jag jagar bikini, vad tycks?


Changes

Mitt hår skiftar färg med en hejdundrande fart, just nu skulle jag nog säga att den mest liknar Kate Walsh, ni vet hon som spelar Dr. Motgomery i Grey's, lite som jag hade förut fast ljusare upptill och med fler röda pigment, nu ska slingor i!

Nått sånt här:


Dagens låt!

Kaos



Okej, jag ser ut som M-K i håret, fast det är mer intensivt och blont i hårbotten (eftersom att jag hade utväxt på ca ½ cm innan) med lite bruna rester här och var, checkt! Just nu sitter en mörkblond toning i, i hopp om att färgen ska neutraliseras lite... H E L V E T E.

Hennes hårfärg är vacker, mitt är inte i närheten av vackert, comprende?


Skäms webblogg, skäms!

Igår fick jag flödande blogginspiration från alla möjliga håll och självklart så var det omöjligt att logga in på webblogg, hurray fy fan va gay!

Nu minns jag knappt hälften, kan bero på att jag har avfärgningsmedel i huvudet (darkie goes lightie!), som nu i denna stund måste sköljas ur... resultatet får ni se här i bloggen inom kort!

Puss!

Alanya 20 Juni-11 Juli 2007

75072-505


Och så var resan bokad, tre långa underbara veckor i Alanya med
min andra hälft, ska bli så skönt att fly vardagen. 20 Juni, nedräkningen har börjat! :)

Helt vanlig onsdag

Valborg var helt okej, var på söder med Louise. Fick bl.a. reda på att min mor och lillebror ska åka till grekland snart, och den informationen fick jag inte av någon av de sistnämda. Självklart är jag är agro som fan.

Idag hade jag folkhälsokunskapsprov, gick helt okej. Känns bra att kunna pricka av listan sakta men säkert.
Jag åkte till stan efteråt och köpte ett par ursöta ballerinor i svart tyg med snören som ska knytas runt ankeln och flätad bast (?) nertill, bild kommer imorron! Hittade även en underbar blus och när jag gick tomhänt ut genom dörren tomhänt så upprepade jag tyst för mig själv:

"Spara, spara, spara, Alanya, festival, gotland, spara, spara, spara, Alanya, festival, gotland...."

Nu skriker sängen efter mig, bäst att jag lyssnar.
Imorgon har jag resursdag, vilket betyder sam/historia-rapport skrivning, jättekul. Verkligen.

Sleep tight and don't let the bugs bite! ;)

Blusen ska bli min, förr eller senare.