Just make me sparkle

Åhh de här skorna är ju bara för underbara, de skulle verkligen passa till min klänning som jag ska ha på skolavslutningen (Zara), hmpf synd att jag inte har 2800:- (2 776,59 för att vara exakt) för tillfället att lägga ut på dessa alldeles, alldeles underbara Marc Jacobs skor.



Marc Jacobs

@ Fridas place

Sitter hemma hos Frida och har just tvingat henne att bli en buzzador! :) Bli en du med, här! Det är väl kul att få testa produkter helt gratis?!

Nu ska jag hjälpa Frida med hennes historia läxa!

So long.

Much better

Nu känns det bättre, iprenen har verkat och jag har sett på cityakuten. Någonting som verkligen skulle få mig på bättre humör är någonting nytt till garderoben min. Som den här godingen eller varför inte här? Ja drömma kan man ju alltid göra och helst av allt vill jag ha den underbaraste av dem alla. Someday soon, you will be mine baby.

Nej nu ska jag sova, kan behöva lite skönhetssömn.

Ciao!

Mindre bra dag

Den här dagen har inte varit bra och jag kommer troligtvis inte att skriva något mer inlägg, eller jo om Iprenen som jag tog ger med sig och börjar verka snart så kanske jag får ett infall.
Ursäkta så hemskt mycket för mitt humör!

Ha en bra dag allesammans! :)


á la Carrie

Läste att Sigrid gav sin mor ett namnhalsband i morsdagspresent och jag fick värsta ha-begäret efter ett myself. Jag vill ha ett i guld, jag klär nämligen inte så bra i silver. Hittade detta på Tjallamallas hemsida, men självklart görs det endas i silver, hmpf. Undrar allt om man kan beställa från nån guldsmed, någon som har erfarenhet av det?


á la Carrie


Nu ska jag sova, skola imorgon.
So long

So sweet

De bara måste vara det sötaste paret någonsin, on and off screen.


So sweet
Klicka på bilden och kolla på filmen!


Nu ska jag återgå till Nip/Tuck på Svt 2

Bild från People

Favoritbilder

Det här collaget har jag som bakrund på min dator just nu. Jag brukar göra collage av bilder som inspirerar mig och ha som bakrund, och just dessa bilder är verkligen mina favoriter just nu. Skriv gärna en kommentar om vilken/vilka av dessa just du gillar bäst.




So long.

De jag gillar bäst är dessa:

  

Yesterday

Juste jag kom på att jag inte skrev någonting om gårdagen. Det kan ha med att göra hur otroligt trött jag var, vilket berodde på att jag blev väckt 05.15 för att åka och spela golf. Klädde på mig (gröna upprullade safarishorts från H&M, aprikos piké från Gant och svart tunnstickad v-ringad tröja från ?) och åkte sedan till golfbanan med kaffe i termos och baguett nerpackad i bagen, 06.30 stod vi på första tee *gäsp*

Kom hem vid 12, sov en timme, åt lunch och satte mig framför datan. Vid 4 kom storasyster och hennes pojkvän (som för övrigt hade brutit stortån!). Vi grillade, umgicks och kollade på "deal or no deal", sämsta program jag har sett!

På kvällen kom Rebecka hem till mig och vi tog en promenix ner till pressbyrån och hyrde film, nån med Jennifer Love Hewitt, rätt förutsägbar men det passade mitt trötta jag alldeles perfekt!

Så såg min dag ut igår.

Recept Chokladmuffins

Efter att ha fått frågan om receptet på muffinsarna som jag gjorde så kommer det här.

Chokladmuffins

12 muffins

100 g Osaltat smör, rumstempererat (jag tog margarin)
2 dl Farinsocker (gick lika bra med vanligt)
2 Stora ägg
125 g / 2 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
1 ½ tsk Bakpulver
en nypa Salt
2 st Blockchokladkakor (mörk)

  1. Blanda smöret med sockret till en fluffig konsistens, tillsätt äggen och fortsätt vispa till en jämn och fluffig smet (jag använde elvisp!).
  2. Blanda siktat vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt i en egen bunke. Vänd ner mjölmixen i ägg/socker/smör-smeten och vispa till slät konsistens.
  3. Smält sedan en ½ blockchokladkaka i ett vattenbad, häll sedan ner den i smeten och rör tills smeten blir slät. Ta sedan den andra halvan av chokladkakan och hacka den grovt (cirka ½x½ cm stora biltar), häll sedan ner bitarna i chokladsmeten och blanda runt.
  4. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 200oC varm ugn i 18-20 minuter. Låt muffins svalna under bakduk.  Smält sedan den andra blockchokladskakan i ett vattenbad och doppa topparna av muffinsarna (där muffinsformarna inte är!) i den smälta chokladen (som de brukar se ut på caféen). Låt de sedan stelna och njut!

Lalala

Imorse åkte mamma till Grekland, that bastard. MEN det betyder att jag inte bara kommer att få hem en utvilad, brun och härlig mamma men också min bara min parfym!
75072-32




So long.

Fler bilder på drömmen

Bayswater - Mulberry
75072-30

FAB!

75072-31

Bilder från
www.net-a-porter.com

Funderingar

Okej det här är något som jag har funderat över i ett tag nu, det kanske kommer som en fullständig chock för er att jag undrar över just detta:

What's up with the idomin salva????????

I min värld så är Idomin en salva som man använder när man är torr eller i förebyggande syfte (fjällen), men varför har det blivit värsta "trenden" bland 12-, 13-, 14- och 15-åriga tjejer att kleta på en massa idomin på läpparna? Det ser verkligen förskräckligt ut

Ursäkta mig för mitt lille utbrott men detta måste utredas.

Bak med lillebror

Aaaah chokladmuffinsarna blev dödligt goda! Tänk dig att konsistensen på muffinsen är som en blandning av kladdkaka och muffin (gjord på riktig choklad, ingen kakao!!) och så doppade vi sedan alla muffins i smält choklad, sen fick de stelna i kylen. Gash, detta måste jag göra igen till sommarens alla picknickar!!


Mmmh


So long!


Bild från
http://www.nobbys-nibbles.co.uk/muffins.html

Me like

Jag gillar den här bilden på Lindsay skarpt, hon ser så härligt avslappnad ut.




Peace


Nu har jag bråttom, ska åka med lillebror och handla för att sedan baka chokladmuffins! Mums.

Bild från
www.people.com

So long.

Väntar man på något gott....

Nu är jag trött. Sitter och väntar på att SATC ska börja, hmpf det är cirka 40 minuter kvar. Det var kul på golfträningen (som det oftast är). Vår tränare hade någon slags konstig dag, notera att han är typ 22, han försökte samla poäng så att vi skulle ge honom smeknamnet "sur-jacob", ja det var just så han uttryckte sig.

Imorgon blir det golf med Malin och Josefine! :D

Jag vill shoppa men det enda jag ska shoppa är en morsdagspresent, inget fel med det men jag vill ha en massa nytt till mig själv, svaret är ja på det du just tänkte! (om jag verkligen är så ego?)

NEJ!

Nej nej nej nej, det är inget SATC idag, eller jo vid tolv som vanligt, men inget vid tio. Gaaah jag som trodde att de skulle börja sända de gamla om igen. Det är så typiskt att detta händer när man är ledig dagen efter! Nej jag ska banne mig sitta uppe och vänta på tolv-avsnittet! Där med basta.

Från Tv3's hemsida:

Visas 25/5 00:00
I detta avsnitt

Carrie dejtar en författare som dessvärre inte är speciellt reslig. Charlottes bror har sex med Samantha. Hur ska detta påverka deras vänskap? Del 15:18

Originaltitel Sex and the City
Säsongsnummer  2
Kategori Serier
Genre Komedi/Kärlek.
Ursprungsland USA
Från 1999
I rollerna Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis m.fl.


Låter som ett avsnitt som är värt att sitta uppe och vänta på tycker jag.

Dagen

Dagen har varit helt okej. Hade idrott som första lektion och lacross stod på schemat, hela klassen var som vildar och kämpade som tokar. Elin var nog galnast (av de som är värda att nämda, inga "blodigt allvar människor" här va!), hela tiden skrek hos "Men kötta då! " Som för övrigt är ett uttryck som används av Sanna och Rasmus i klassen men hon tyckte väl att det passade. Kul hade vi i alla fall.

Efter idrotten hade jag lunch, åt mest grönsaker och bröd med prickigkorv (som jag gärna sa flera gånger om eftersom att det låter så kul), soppan såg inte så kul ut plus att vi hade ont om tid tills nästa lektion.

Lektionen efter var matematik, jag tycker inte om varken matematik eller min lärare så den timmen spenderades att prata med Marina och lyssna på musik, på Marinas Ipod då eftersom att min är trasig! :'( . Efter det så fick jag sitta och vänta i 2x40 minuter, anledningen var att på samhällskunskaps- och geografilektionen så skulle vi ha seminarium och jag var ju självklart den tredje, näst sista gruppen, hmpf. Jaja jag fick sluta något tidigare i alla fall.

Åkte sedan hem, gjorde en smoothie (jordgubb), lillebror fick också en.
Och nu sitter jag mest och blippar runt på nätet, återkommer hela tiden till Mulberrys hemsida, Ha-begäret är stort.

Ikväll blir det golfträning, kriminalnovells skrivande och The O.C.

Förresten, är det någon som vet om det är något Sex and the city avsnitt vid tio? Måste kolla på tv3's hemsida.

Tråkigt

Nu har Nicole och Dj. AM gjort slut. Igen. Jag antar att de har insett att de inte var menade för varandra helt enkelt, nu när de har försökt en gång till. Synd tycker jag, de verkade vara bra för varandra (speciellt han för henne som var emot hennes ätstörningar).


                                  75072-24


Källa: www.hollywoodrag.com

Jag vill ha

Jag vill verkligen ha en Bayswater (mulberry), dock har jag inte råd med den för tillfället men efter sommaren ska den nog allt bli min, fast jag tror nog att jag sattsar på den mörkbruna istället för den i oak (bilden)





75072-23



Nicole

Jag gillar faktiskt hur Nicoles stil har förendrats, så enkelt men ändå så snyggt. Vitt baslinne, mönstrad sjal, smala jeans och oversize koftor, hur snyggt som helst.


75072-19




75072-20



75072-22


Btw, visst är det snyggt med låga converse? Jag vill ha ett par vita.

Bilder från Hollywoodrag

Måndag

 Idag är jag verkligen dödstrött. Igår åkte jag till farmor min för att hälsa på, tog med mig prinsessbakelser och glad blev hon för att jag hälsade på. Jag åkte därifrån vid 14.30, eftersom att de ringde från jobbet på morgonen och frågade om jag kunde jobba och jag kan ju inte säga nej. Jag jobbade igår från 16 till 22, och eftersom att jag var så trött igår så segade jag och var inte hemma förns vid 23.30.

Kontentan av detta är att jag idag får tillbringa dagen som en zombie, en irriterad, arg och ledsen sådan. Anledningen till det sista orkar jag inte ens berätta.

Regnig lördag

Usch för detta väder, man vill ju inget annat än att stanna inomhus! Och det är precis hur jag har spenderat dagen hitills och det är precis hur jag tänker spendera resten utav den. Jag har bara varit hemma och legat på sägen, läst Elle och myst. Ikväll är jag bjuden på Eurovision song contest-middag hemma hos en kär vän i sällskap med dennes pojkvän och en annan vän, det ska bli jättetrevligt!

Igår var jag med Daniel och Robin och kollade på film, trevligt trevlig.

Nej nu ska jag ta och klä på mig och göra mig i ordning för att sedan ta mig till floristen och införskaffa en blombukett till min kära vän, då till dagens fråga: Vad köper man för blommor till en kille? Det får floristen klura ut. Vad jag ska klura ut är vad jag ska ha på mig i detta förskräckliga väder....

So long


Fredag

Ahh, jag glömde att skriva vad jag shoppade igår! Jag köpte ett par svarta shorts som man kan kavla upp och en svart, kort ballongkjol, sjukt söt till sommarens alla fester eller why not till stranden?

Idag är jag ledig så det blir till att städa (mitt rum ser hemskt ut!) och sedan ska jag åka till mammas jobb för att sminka henne (de ska ha fest på jobbet nämligen) och jag vet, jag är sjukt snäll.

So long.

In love: Flowerbomb by Viktor&Rolf

Jag försökte att stå emot, I really really tried, men jag misslyckades. Som tur är så har jag en mor som ska åka till Grekland (inte så tur att jag inte fick följa med dock, "mammasemester" heter det, hmpf), i alla fall så ska hon införskaffa denna gudagåva till mig på arlanda. Det är nämligen så att prisskillnaden är stor mot i butik, exempel: Åhlens 50 cl 725:- och på arlanda kostar 50 cl 545:-
Om två veckor är du min, tills dess får jag springa och ta en massa stickor och spraya på dem, cause I'm addicted....


75072-18



Funderingar

Idag är jag verkligen jättetrött. Jag kan inte riktigt förstå varför jag ska envisas med att sitta uppe varje dag och vänta på sex and the city repris vid tolv? Igår somnade jag i soffan i vårt tv rum strax efter 22-avsnitten hade tagit slut. 

En sak som jag har funderat över är att de SATC avsnitten som har gått nu på onsdagar kl. 22, har varit från sista säsongen och jag har hela sista säsongen på dvd (jag har en snäll vän som jag fick den av i julklapp, much love to you). För att komma till vad jag har funderat över; jag har sett hela säsong 6 cirka 25 gånger och jag har dem hemma och ändå sitter jag uppe och tillbringar cirka 1 timme och 20 minuter framför tv:n och somnar i soffan för att sedan vara dödstrött dagen efter, why?

Hell yeah

Det verkar vara ett bra avsnitt, alla avsnitt som Mr. Big är inblandad i är bra.
Jag hade totalt glömt bort att jag börjar 12 imorgon, varför sitter jag och grubblar på att sitta uppe och vänta på SATC då? Som dessutom börjar halv tolv istället för 00.15-00.35! Ja du, om jag ändå hade svaret på den frågan.

Sleep tight and don't let the bugs bite ;)

Shoppat

Ahh det är så skönt varje gång lönen kommer, man vet att man kommer att få handla en massa fina saker och varför skulle den här gången vara ett undantag?

Jag hade NP i matte idag, gick väl sådär. Efter provet (som för övrigt varade i 3 timmar, suck!) så åkte jag till stan för att shoppa, by myself as allways. Jag läste i Ebbas Stil (som var en utan köpen idag), att hon tyckte, precis som jag, att man alltid ska shoppa ensam.

Dagens köp:

  • Turkos mönstrad klänning från H&Ms barnavdelning (Ja Fia, jag härmade, I edmit!)
  • Vitt oversize linne med marinblåa ojämna prickar från Top Shop
  • Blått och vitt halsband med kulor klädda i olika mönstrade tyg från Top Shop
  • Ebbas Stil av Ebba von Sydow (recention kommer)
  • Mascara från Make up store
  • Somrig väsk-neccesär från Make up store
  • Svart flätad stråväska med kedjehandtag och lackdetaljer från Top shop
  • Sist men inte minst hårfärg till mitt missfärgade hår från Åhlens

Nej nu ska jag vänta i en halvtimme på ett Sex and the city avsnitt som jag inte ens vet om det är värd att sitta uppe och vänta på, ska kolla TV 3s hemsida för info om avsnittet.
So long.


Dagens roligaste

Ibland så stöter man på saker som man finner hemskt roliga, även fast de inte är menade att vara det. Som  idag till exempel, jag satt i solen på altanen och läste cosmo och kom fram till sidan 30, där det var typ ett mini reportage om Cat5 (gör någon slags elektronisk pop). I alla fall, i en utav rutorna som heter "EGEN STIL" står det:

C: "Vår stil är glamorös men ändå avslappnad"
H: "Vi gillar att blanda olika stilar, och testar hela tiden nya ideér. Vi följer inga trender. Jeansshorts är vårt favoritplagg i sommar."

Vi följer inga trender var det va? Jag tror helt uppriktigt att det inte finns någon människa som inte följer eller är påverkad av trender (ja mamma, du har lärt mig en hel del!). Jag skrattade i alla fall.


Torsdag

Jag vet att jag har varit jätte dålig på att skriva senaste veckan, jag har haft tok-mycket i skolan.
Mycket har hänt under tiden. Britney ska få en till bebis, Viktor&Rolf ska sammarbeta med H&M under hösten 2006 och solen har praktiskt taget tagit över folks vardag.
Nu kan jag knappt vänta tills man kan gå klädd såhär varje dag:


75072-17

Är inte Lindsay sjukt söt på den här bilden?
Love her shoes (Chloé) and bag (Marc Jacobs)

Måndag

Jag vet, jag vet. Skrivandet har inte varit på topp de senaste dagarna, det har inte jag heller. Jobbade lördag och söndag, helt okej faktiskt. Jag har kommit hem och slocknat, det är min bortförklaring till varför jag inte har skrivit något. Strunt samma, I'm back on track.

Är inte Nicoles bilder från Vanity Fair sjukt fina?

75072-15
Det är gulligt med skolflicks imagen på henne tycker jag. Kul att testa lite olika.

Jag gillar henne bäst såhär i alla fall:

75072-16



Mmh en frappe och bara ben skulle man ju inte säga nej till. Nu måste jag klä på mig och kila iväg till skolan. Have a nice day! :)

Psst: kika på fler bilder på Nicole på Vanity Fairs hemsida:
http://www.vanityfair.com/features/outtakes/060508feou

Dagens outfit

Otroligt härligt väder var det idag (shortsväder).

  • Gröna uppkavlade safarishorts
  • Svart baslinne
  • Svart kofta med små guldknappar
  • Silver flats
  • Gröna pilgrimploppar
  • Svart nagellack (ville testa Lindsay style :P)

Tomt snack

Jag är ledsen att det blev få inlägg idag, de håller nämligen på och byter server på webblogg.se så det har inte funkat som det ska.

Dagen har varit helt okej faktiskt, tyska provet del2 gick inte riktigt som jag hade tänkt mig, vi får se exakt hur det gick när jag får resultatet.
Imorgon har jag engelska nationella (läs- och hörförståelse) 8.10 - ca 10.30, slutar sen. SKÖNT! :D
I helgen ska jag jobba, försöka plugga kriminologi och umgås med vänner, vad ska du göra?


Tomt snack

Jag är ledsen att det blev få inlägg idag, de håller nämligen på och byter server på webblogg.se så det har inte funkat som det ska.

Dagen har varit helt okej faktiskt, tyska provet del2 gick inte riktigt som jag hade tänkt mig, vi får se exakt hur det gick när jag får resultatet.
Imorgon har jag engelska nationella (läs- och hörförståelse) 8.10 - ca 10.30, slutar sen. SKÖNT! :D
I helgen ska jag jobba, försöka plugga kriminologi och umgås med vänner, vad ska du göra?


Glömsk

Jag hade glömt att det är O.C idag, jag är lycklig nu kan jag ju tala om :D

Dagens outfit

Imorse när jag klev upp så kände jag på mig att det där hemska molntäcket som fanns där skulle försvinna och det var just vad som hände. Därav valet av kläder.

  • Svarta leggins (de jag köpte igår)
  • Svart klänning (tight upptill och oversized nedtill)
  • Blå kofta
  • Silvriga flats
  • Pilgrimploppar i mörk aprikos
  • Ljus mullvadsfärgad sjal (bytte till min döskallesjal när jag varit hemma och vänt)
  • Oversizade svarta solbrillor
  • Brun stor skinnväska
Inspirationen kom från den här bilden

75072-14


Lindsay Lohan

Lindsay är min all-time favorite, på andra plats har vi Nicole Richie och på tredje Mischa Barton.
Jag beundrar verkligen Lindsays stil och sätt att vara. Jag undrar om det är så att det kan vara så att stylisten Rachel Zoe har med att göra varför jag just har dessa tre tjejer som mina stilförebilder, det vore rätt logiskt. 

Mina favorit gala bilder på Lindsay:


75072-11


75072-13


75072-9




Ha begär

Jag vill också ha en Quilted Stam Bag från Marc Jacobs, visste ni att den har sitt namn efter fotomodellen Jessica Stam? Onödigt vetande kanske men den är ju hur snygg som helst!


Stam brun
Jessica Stam
Jessica Stam





Bilder från
www.thefashionspot.com och www.marcjacobs.com

Veckans bild

Det känns som om att någon har hoppat på min rygg inatt. Bortsett från det så är jag rätt pigg, jag måste ju vara det med tanke på mitt tyska prov idag (vill inte vill inte). Jag skulle göra det här inlägget endast för att visa veckans farvoritbild, Nicole hållandes Mischa Bartons hundvalp (jag vill också ha en hund!!):

75072-2

Sweet eller hur? Nicole är hur söt som helst på den här bilden. Nej nu ska jag hoppa in  i duschen, måla naglarna och klä på mig för att sedan åka till skolan, hmpf.


Garderobsfunderingar

Kom precis hem ifrån IKEA. Var där med mamsen och köpte ett sängbord och en hissrullgardin i tyg, jättefina båda två :)

Jag har inte kommit så långt med städningen som jag borde ha gjort. Jag har rensat båda mina garderoben och strukturerat om så att den som jag har i mitt rum innehåller sånt som jag använder ofta, favorit-kläder, -skor & -väskor. Och i den andra har jag grejer som jag inte använder så ofta, logiskt va? ;) 

Jag ska försöka börja spara skokartonger från när man har köpt skor. Det är rätt praktiskt att kunna stapla skokartonger på varandra med skorna i, istället för att skorna ska ligga slängda i en hög.

Nej nu ska jag fortsätta med min städning


Paris

Paris

Okej, nu är det ett sånt där tillfälle då jag förstår varför Filip och Fredrik ibland ställer frågan;
"VAD TÄNKTE DU MED?"

Ugly Paris.

Bild från Hollywood Rag

So long playahead bloggen

Nej nu ska jag sluta skriva blogg på playahead och börja med en "riktig" blogg. Det är något som jag har gått runt och funderat på i ett tag nu men har aldrig kommit till skott.

Jag kanske ska ta och berätta lite om mig själv för de som inte redan känner mig. Anna heter jag, går första året på gymnasiet, linjen Sam-beteende. Mina intressen är i huvudsak mode, musik och golf. När jag får tid över så är jag helst med mina vänner eller shoppar.
Mina bästa egenskaper är att jag är social, utåtriktad och har lätt för att anpassa mig. Mina sämsta är att jag kan vara en bessewisser, att jag är social (svar ja det uppskattas inte alltid) och att jag är en tidsoptimist. Ja det var en kort beskrivning om hur jag är.

Hm, hur ser dagen ut då? Jo jag ska städa mitt rum (+garderob) och mitt badrum och sen ska jag plugga tyska eftersom att jag har prov imorgon, hmpf. Jag är way to tired för att städa och plugga med tanke på gårdagen, jag tänker inte nämna någonting om den förrutom att jag hade trevligt.


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!